Garantie & Verzekeren

Kies voor extra garantie en verzeker je kostbare apparatuur 
Ieder merk hanteert haar eigen garantie regeling. Meestal is dat 1 jaar en in sommige gevallen geldt hier 2 jaar voor. Fabrieksgarantie houd in dat bij technische mankementen de apparatuur deze kosteloos gerepareerd zal worden. Deze technische mankementen komen tegenwoordig maar weinig voor bij nieuwe apparatuur en wanneer deze zich voor doen, is de garantietermijn vaak al verlopen. Negen van de tien gevallen van mankementen vallen niet onder de garantieregeling. Elektronische apparatuur van nu heeft niet meer het eeuwige leven zoals de mechanische apparatuur van 30 jaar geleden. Een simpele reparatie als een batterijklepje of een niet werkend knopje kost al snel zo’n € 100,- en een defect LCD display zo’n €150,-

Middels de camera verzekering van ENRA kun je de garantie termijn uitbreiden tot 3 jaar. Daarbij kan je kiezen uit een standaard dekking (aanvullende garantie plus beschadiging) of een uitgebreide dekking (aanvullende garantie plus beschadiging- verlies- inbraak- en diefstaldekking). Vaak wordt er gedacht dat apparatuur goed gedekt wordt door een doorlopende reisverzekering of een inboedelverzekering. Echter keren zij slechts de dagwaarde uit en heb je een enorm hoog eigen risico. Bij schade betaal je vaak nog altijd €50,- eigen risico. En bij total loss verklaring of diefstal, verlies of inbraak krijg je na 1 of 2 jaar na aanschaf nog maar 30% van de nieuwwaarde terug en betaal je ook nog eigenrisico.
ENRA hanteert een eigenrisico tarief van slecht €12,50 en keert tot de laatste dag van de verzekerde termijn van 3 jaar, de nieuwwaarde uit.
Voor de nieuwwaarde kan je dan een nieuw toestel uitzoeken.

Voorbeeld:
1 mei 2012 aankoop Panasonic FZ150 voor €499,- Je betaalt eenmalig een premie voor de standaard dekking van 80 euro voor een extra 2e + 3e jaar garantie + schade dekking hoe dan ook en waar dan ook ter wereld. Of u kiest de uitgebreide dekking en betaald een eenmalige premie van €108,-
25 maart 2014 valt de camera uit je handen en valt boven op objectief waardoor objectief vast komt te zitten. Camera wordt total loss verklaard.

  • ENRA: Je kunt tegen een eigen risico van € 12,50 voor € 499,- een nieuw toestel uitzoeken. Er wordt geen verklaring gevraagd. Accessoires wordt mee verzekerd.
  • Inboedel of reisverzekering: Er wordt ongeveer € 150,- euro uitgekeerd en nog eens €50,- eigenrisico ingehouden.

Zoals je ziet is het voordeel van een verzekering enorm. De verzekering is bij aanschaf van nieuwe apparatuur af te sluiten bij Foto Video Valkenswaard. Wij regelen alles voor je.

Klik op het ENRA logo voor de polisvoorwaarden en premie tarieven.

De meest uitgebreide verzekering voor uw foto- en videoapparatuur Wereldwijd verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging

KLIK op het ENRA logo voor de folder met polisvoorwaarden en premie tarieven